Als eerste deze avond op het podium ‘Mother Bass’. Melodieuze progressieve rock. Met de zeer onderscheidende zang van Daan Dekker die met hart en ziel zijn songs brengt. Fraai samenspel tussen ronkende gitaar en uiterst verzorgde bas met mooie open melodielijnen.
Daarna uit Lienden: ‘Cavemanne’. Funrock, kroegenrock en heel veel plezier in het spelen van overbekende rockklassiekers met een heel eigen twist. Werd zeer gewaardeerd door het publiek.
Als afsluiting ‘Djangus’ met indie poprock. Volgens de jury is deze kwalificatie niet juist; dit is een band net een heel eigen sound. Alles klopt aan deze formatie. Muzikaliteit, samenzang, performance; het enthousiasme spat er af. Met als absolute uitschieter de man achter de drums. Onwaarschijnlijk wat deze jonge knaap laat horen. Ieder klap raak en de ene na de andere loepzuivere fill legt weer een nieuw accent!
De keuze voor een finaleplaats in 2019 ging dus naar ‘Djangus’!