Z zang groot…. en die laatste voorronde was een hele bijzondere; met een verrassend slot …
We gingen van start met Cosmopolitans. Een band met een hele sympathieke uitstraling, ¬†songs met een verhaal, en fraaie meerstemmige zang. En een bassiste met spierballen in haar pink; ze speelt ook cello vertelde ze later …
A gitaarGevolgd door Appendix; punk-rock uit Noord-Brabant. Op het laatst het halve repertoire nog even aangepast omdat er wat weinig ‘hanenkammen’ werden gesignaleerd … Op het podium stonden ze in ieder geval ook niet! Maar daar werd wel vuurwerk gemaakt; eerst met eigen nummers en afgesloten met covers in de ‘Me First and the Gimme Gimmes-stijl’. (speed-rock).A band
AC slider zangAls laatste Aces. Solide rockformatie met als basis een steady drummer en een elegant spelende bassist. Prima zang en een hele fijne sologitarist. Goed geschreven songs met een herkenbaar karakter.AC bas
De jury had veel tijd nodig, maar kon geen keuze maken. De uiteindelijke winnaar op punten bleek Aces, maar Cosmopolitans en Appendix zaten hier zo dicht achter dat besloten werd om alle drie bands mee te nemen naar de finale. En dat werd door de bands en het publiek zeer gewaardeerd.

Fotografie: Nico van Ganzewinkel.
Zie voor alle foto’s:¬†http://www.pbase.com/anserum/jampop_20162017_session_6