GitaristKwaliteit en veel variatie zaterdag 21 januari 2017 op Poppodium The River in Everdingen.
De opening werd verzorgd door Takeaway Facepalm uit Den Haag. Een fris spelende band met voornamelijk eigen werk. Vooral de fraaie ballads werden gewaardeerd door het publiek en er werd afgesloten met de nieuwe single. De jury zag veel potentie in deze formatie en kwalificeerde deze mannen als een fijne festivalband.
Daarna Daisy D uit Utrecht. Veel gitaargeweld, maar toch een heel plezierig open geluid met herkenbare harmonie en melodie. Twee prima leadzangers/gitaristen die hun eigen songs met veel overtuiging over het voetlicht brachten. Duidelijk een gezellige vriendenband.
Deze voorronde werd afgesloten door Colt Nevada. Een bijzondere band die een hele aparte sfeer neerzet met een intrigerend geluid en veel power. Deze mannen stralen een eigenheid uit die je terug hoort in hun muziek. De jury had slechts drie letters nodig om hun waardering te uiten:: TOP!
De finaleplaats op 13 mei 2017 is dan ook voor Colt Nevada.
De vierde voorronde zal plaats vinden op 18 februari 2017; weer op Poppodium The River. (’t Knooppunt te Everdingen).

Fotografie: Nico van Ganzewinkel

Zie voor alle foto’s: http://www.pbase.com/anserum/_jampop_20152016_session_3__

Gitarist 2