szangerezangeresgroot

JAMPOP ging weer van start; en wel voor het negende seizoen!
De eer om de nieuwe serie voorronden te openen was weggelegd voor Edjahcation; met aanstekelijke reggae.
Eigen werk; ‘Bringing you music to make you dance, party and feel free, but also with a serious message’. Heel fris, veel variatie; en niet het standaard ‘hoeketakke’ werk.
De tweede band van deze avond: Smoking Alaska. Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen. Smoking Alaska brengt de sfeer hoog met hun grote variatie van zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock.
We sloten deze avond met gevarieerd aanbod af met The Dutch Balls. Een denderende hardrock band uit Eindhoven. Een extreem energieke show, en puur losgaan is waar het allemaal om draait, daarnaast ontbreken catchy melodieën er ook niet aan. Stevig maar verrassend toegankelijk.

En het was direct al heel moeilijk voor de jury. Allemaal kwaliteit en een onderscheidende performance. De keuze viel uiteindelijk op The Dutch Balls om het in de finale het op te nemen tegen nog volgende finalisten.