NL grootZaterdag 19 maart 2016 werd ook weer zo’n avond met drie verrassende optredens waarbij de bezoekers zich prima vermaakten.
GdrumsGuv’nor bracht een set met heel veel verschillende stijlen; alle songs zelf geschreven. Maar toch heel herkenbaar, en dat zal zeker het gevolg zijn van het luisteren naar muziek uit de jaren ’60/’70 van de vorige eeuw.
Regelmatig was er een Beatles-achtig geluid te horen … Lekker spelende band met een goede chemie tussen bas en drums; de basis! Advies van de jury (deze band doet niet mee aan de competitie): qua zang wat meer aandacht schenken aan de meerstemmige partijen. Al met al een prima performance met veel waardering van het publiek!GgitaarGzang

Gbas
NL gitaarNo Leads, deed precies wat ze hadden beloofd: rocken. Een energieke frontman – met volgens de jury de beste zangstem van deze avond – vond direct het contact met het publiek. Ook hier weer een prima spelende band, waarbij de jury aangaf dat er wellicht meer variatie tussen de twee gitaarpartijen zou kunnen komen.
Na afloop van de avond vroegen deze mannen of ze nog een keer op ons podium mogen spelen; ze hadden een geweldige avond gehad! Wij gaan zeker bekijken of we de komende tijd iets gaan organiseren waarbij we deze band nog een keer kunnen bewonderen.
TWgitaar12:04 zorgde voor de afsluitende act. Ook hier een frontman met uitstraling die zijn hip-hop-achtige teksten met heel veel overtuiging op het podium bracht. Ondersteund door een hele fijne gitarist en drummer, en zonder iemand te kort te doen, een fantastische bassist die de meest fraaie jazz-loopjes uit zijn vijf-snarige bas toverde. De keuze van de jury was unaniem; deze band zien we terug in de finale op 18 juni 2016.

Fotografie Guv’nor; Peter Hoetmer; met heel veel dank!

Fotografie: Nico van Ganzewinkel
Zie voor alle foto’s
http://www.pbase.com/anserum/jampop_s1516_vr5