N basZaterdag 16 januari 2016: de derde voorronde van JAMPOP 2015 | 2016.
Op ons podium: Novatia. Bekende gezichten in deze band; veelal uit eerdere prog-rock-formaties. Deze zeer serieuze muzikanten brachten weer prachtige melodische muziek, maar wat de jury zeer kon waarderen was de uitstraling op het podium. Ooit goed voor het (niet bestaande predicaat) saaiste band die ooit op JAMPOP heeft gespeeld … Nu spatte het plezier en de inspiratie er af. Lof en respect van de jury! IJzersterk en verrassend! Veel variatie en af en toe kippenvel!N zang
S zangDaarna uit Leerdam: Spool. Enkele opmerkingen uit het juryrapport: ‘Retestrak samenspel.’ ‘Fris en gevarieerd. Fraaie samenzang!’ ‘Absoluut een festivalband’.S bas
Ter afsluiting (buiten de competitie om) een gastoptreden van een van onze favoriete bands:
Between The Jars. B basBehalve hun eigen repertoire brachten deze sympathieke muzikanten een ode aan de onlangs overleden poplegende Davis Bowie. Een indrukwekkend dampend ‘Lets Dance’ sloot deze avond af.B zang
De jury liet haar keuze vallen op Spool, zij nemen zeker deel aan de finale van JAMPOP 2015 | 2016.

Fotografie: Nico van Ganzewinkel
Zie voor alle foto’s:
http://www.pbase.com/anserum/jampop_2015_2016_sessie_3