Alaskans Gitaar 1Ignition Zang©John Verhagen_IGNITION-2735De eerste voorronde van seizoen 2015 | 2016 werd gekenmerkt door zwaar juryberaad … Maar liefst 25 minuten moesten de bands en het publiek wachten op de uitslag. En dat had natuurlijk een gegronde reden. Kiezen we voor eigen songs, eigen geluid, muziek die je voor het eerst hoort en waardoor je wordt geraakt of ga je mee met het publiek wat heel enthousiast werd van lekker gespeelde covers. Daar over was de jury het niet met elkaar eens. De uiteindelijke stemming was drie tegen twee, waarbij de keuze viel op Alaskans om in de finale te komen spelen. ©John Verhagen_Alaskans-2643Alaskans Drums 1Zoals eerder aangegeven; het eigen geluid gaf toch de doorslag bij het merendeel van de jury. Met alle waardering voor Ignition – een zeer sympathieke vriendenband, ze stonden al eerder op ons podium – die het publiek bediende met prima gespeelde covers van onder andere Anouk en U2. JAMPOP gaat aan het eind van dit seizoen de diverse coverbands met elkaar vergelijken en wellicht valt dit toch nog gunstig uit voor Ignition.

Fotografie: John Verhagen en Nico van Ganzewinkel

Zie voor alle foto’s van Nico:
www.pbase.com/anserum/jampo_2014_2015_session_no_6

 

 

.