De organisatie was vooral nerveus over de weersverwachting maar gelukkig maakten de weermannen/vrouwen een inschattingsfout, waardoor JAMPOP op zaterdag 30 mei 2015 kon profiteren van het voorspelde weer van zondag. Droog, zonnig, een tikje fris, maar prima te doen. Het werd een zeer geslaagde dag. De acht finalisten lieten zien en horen dat er terecht voor hen was gekozen.SRC groot De opening werd verzorgd door Stontjie Reggae Crew, zonnig, cool en relaxed. Precies wat we voor ogen hadden met het uitreiken van de ‘wildcard’. LEgrootAls tweede was het podium voor Liwet’s Eye. Lekkere britpop en eigenzinnig gebracht. GNgrootGrey Nomad was als derde aan de beurt; veel eigen songs met een uiterst plezierige eenvoud en heel sympathiek gebracht.Lisa groot Tussen de eerste drie podiumwissels werden we vermaakt door Lisa, een jonge dame van 16 jaar, met rock-klassiekers op geheel eigen wijze gebracht, zichzelf begeleidend op akoestische gitaar. Het laatste nummer – Sympathy For The Devil – bracht Lisa samen met haar jongere zus. BOMgrootAls vierde Bounds Of Modesty, een aangename  verrassing. In de voorronde speelde de band een soort punkrock. Maar zaterdag verschenen er een aantal heren in kostuum, sommige met stropdas, vergezeld van akoestische muziekinstrumenten … Geen punkrock maar fraaie melodische eigen songs. Bgroot

Biranha verzorgde tussen de wedstrijdbands door  een gastoptreden in hun geheel eigen stijl; een mix van vele muzieksoorten.
Dgroot

De zon stond inmiddels laag en maakte een prachtig decor voor Danella Smith Band, een singer-songwriter met songs over en uit Zuid-Afrika. Uiterst sfeervol … BTJgrootNummer zes op de lijst: Between The Jars. Met de hakken over de sloot in de finale. Een aantal juryleden vond in de voorronde eigenlijk alleen het laatste kwartier ‘spetteren’. En dat hebben ze zich aangetrokken; vanaf het eerste moment gingen ze er vol op met toegankelijke symfonisch klinkende songs. RLSgrootRed Lucky Seven uit België was de zevende band in de line-up.  Jongen honden die er helemaal voor gaan, en weten hoe je op een festival speelt. TLgrootDe laatste in de rij; The Legs, Rauwe hard-rock met originele jaren 60 en 70 invloeden. In de voorronde maakten ze nog uitstapjes naar psychedelische rock, maar dat hadden de heren nu thuis gelaten. De zeskoppige jury had, volledig los van elkaar, gedurende de dag de deelnemende bands beoordeeld. Na het laatste optreden werden de diverse puntenlijstjes samengevoegd. De puntenwaardering was opgebouwd uit performance, kwaliteit en originaliteit. Opgeteld leverde dit de volgende uitslag op: als derde Red Lucky Seven, als tweede The Legs en als winnaar Between The Jars. De prijs voor deze drie bands is een optreden in Stairway To Heaven in Utrecht op 14 juni 2015. FTgrootDe afsluiting van dit zeer geslaagde festival werd verzorgd door Finest Truth met een daverende funky slotact.

Fotografie: Nico van Ganzewinkel Zie voor alle foto’s: http://www.pbase.com/anserum/jampop_the_final_20142015_