L zang grootOndanks het uitvallen op het laatste moment van een aangemelde band, toch drie acts op ons podium, want de heren van Armed Cloud kwamen hun CD-presentatie voorbereiden.
Danella grootAls eerste betrad de Danella Smith Band het podium. Met haar warme gepassioneerde stem – waarin de liefde voor Afrika duidelijk hoor- en voelbaar was – nam Danella ons mee door haar zelf geschreven repertoire in het Engels en Afrikaans. Sfeervol, klein, maar expressief gebracht. De bassist ondersteunde het gitaarspel van Danella op uitstekende wijze en de tweestemmige zang met de drummer was zeer smaakvol.
L basHierna was de beurt aan Lewit’s Eye. Energieke Britpop uit eigen keuken. Verrassend, fris en dynamisch gespeeld; zeker in de tweede helft van hun optreden. En dat bracht de jury in een lastig parket …
Zoals gezegd liet Lewit’s Eye in het tweede deel van hun optreden zien dat dit een festival-waardige band is … Maar een singer-songwriter zou ook een mooie aanvulling zijn op de reeds bestaande line-up van finalisten …
Lang en serieus juryoverleg, met als uitslag: we nemen beide bands mee naar de finale!
Daarna was het podium voor Armed Cloud (buiten de competitie om) met een aantal nummers van hun nieuwe cd. Een aanrader voor de liefhebber van symfonische rock met een eigenwijze Armed Cloud sound.A groot

Fotografie Nico van Ganzewinkel. Zie voor alle foto’s:

http://www.pbase.com/anserum/jampop_20142015_session_no_6