BTJgroot… er is muziek die je niet kunt ‘faken’ … De meeste muzikanten zullen dit beamen en aangeven dat ze heilig geloven in wat ze brengen … Maar waar dit in ieder geval voor opgaat is de ‘reggae-stijl’. De Stontjie Reggae Crew bracht een uiterst relaxed en zonnig sfeertje mee naar Everdingen. De hele zaal stond heerlijk mee te deinen op de vrolijke muziek. Authentiek geluid en heel goed contact met het publiek. SRCslider2Deze sympathieke band is reggae in hart en nieren, en weten dat heel goed over te brengen; ook op mensen die in eerste instantie zeggen dat ze niet zoveel met reggae hebben … Kortom, een hele fijne opening van de avond!
RgitaarHet rocktrio Roughmeister maakte de aankondiging helemaal waar. Zware vette gitaar-riffs, indrukwekkende bas- en drumpartijen en een geluid waar je tegenaan kunt hangen. De rock & roll druipt er af! Voor de echte liefhebbers helemaal het juiste ding. Voor het wat grotere publiek wellicht wat weinig variatie in songs en geluid. Maar ook hier weer; deze band gelooft heilig in wat ze doen, en dat is prima over gekomen!
BTJgitaarGeïnspireerd door 70’s rock sound bracht Between the Jars een uitstekende show. Jonge, zeer muzikale mannen met heel veel aandacht voor hun geluid. Fraaie songs met heel veel variatie. Een innemende gitarist die midden in het publiek een bijzonder fraaie gitaarsolo bracht. Pink Floyd-achtige arrangementen, prima zangpartijen; de jury was onder de indruk en wil Between The Jars in ieder geval op het festival terugzien.
Voor Stontjie Reggae Crew blijft de finale-deur op een kier …

BTJkeyboardFotografie: Nico van Ganzewinkel

Zie voor alle foto’s:

http://www.pbase.com/anserum/jampop_20142015_session_no_4__