TIgitaar‘We kunnen ons niet heugen dat we ooit op één  avond drie bands met zo’n hoog niveau op ons podium hebben gehad’, aldus de jury na afloop van deze zeer geslaagde voorronde van JAMPOP 2014 |2015.
Twang Inspectors ging van start met hun authentieke surfmuziek. Puur instrumentaal met de juiste Fender-sound. Strak gespeelde herkenbare tunes waarop  het publiek volop kon meedeinen.GSzang
Gevolgd door Gwladys Street, rauwe punk-rock zonder enige reserve. De charismatische zanger  zat geheel in zijn rol, zocht en vond contact met het publiek, wat liet blijken dat het zich prima vermaakte.

TLgitaarbasMaar de uitgesproken uitschieter bleek The Legs. Verfijnde psychedelische  rock en  ‘old school’ hardrock wisselden elkaar af. Weergaloos gespeeld door drie jonge uiterst talentvolle muzikanten. De jury gaf deze band het volgende compliment mee :  ‘Jullie hadden op Woodstock (1969) niet misstaan …’.
The Legs speelt in ieder geval tijdens de finale in mei 2015 maar voor de eerste twee bands houden we de deur zeker nog open.GSgitaar1TIgitaar2TLgitaar

GSband

 

 

 

 

 

 

 

 

TLslider2Fotografie:
Nico van Ganzewinkel en John Verhagen
Zie voor meer foto’s http://www.pbase.com/anserum/jampop_20142015_session_2