DC ZangDe bezetting van de eerste voorronde van JAMPOP 2014 – 2015 was tot het laatste uur zeer spannend! Eerst de afzegging van Mighty Mama & The Pimpas. Daarna op zaterdag de 18e (!) een telefoontje van Danella Smith: ‘Ik lig met 40 graden koorts op bed’.
Maar dank zij de manager van Dirty Colours werd ook hier op het allerlaatste moment weer een vervanger voor gevonden. Bounds Of Modesty wilde graag komen spelen, al moest er een bandlid uit Den Helder komen en de ander was al onderweg naar onze zuiderburen. Mannen; RESPECT EN DANK! Dit kan alleen maar als je passie hebt voor muziek maken. En dat hebben we gemerkt …

SMS Zang GitaarWe begonnen deze avond met Sweet Maple Syrup
( www.sweetmaplesyrup.nl ).
Strak spelende band met een eigen geluid. Een heerlijk scheurende mondharmonica. Het steeg duidelijk uit boven het gebruikelijke bluesband niveau en repertoire. Ondanks dat de jury oordeelde dat de interactie met het publiek wel wat beter zou kunnen, stond dat zelfde publiek toch lekker mee te deinen op herkenbare muziek. Complimenten!

DC Bas

 

 

 

 

De Dirty Colours ( www.dirtycolours.nl ), indie-rockband met een Britse sound, stond als tweede op het podium. Veel variatie in hun songs. Spannend optreden met verrassende wendingen. Ook hier mag de frontman zich wat ons betreft wat meer tot het publiek wenden.
En wellicht zou in de opbouw van de setlist meer naar een climax gewerkt kunnen worden.
Een originele band met kwaliteit, originaliteit en uitstraling!

BOM Zang IIDe mannen van Bounds Of Modesty ( www.boundsofmodesty.com ) waren inmiddels gearriveerd en mochten als laatste hun kunsten laten zien. Het plezier in spelen en optreden was duidelijk zichtbaar en hoorbaar. Volop interactie met het publiek. Verzorgd geluid en een hele fijne drummer. Mogen wij het punk-rock noemen? Ja, dat mogen wij! (met dank aan Mart Smeets).
Fraaie eigen bewerking van ‘A Thousand Miles’ van Vanessa Carlton.

Dit jaar is de jury; Bollie, Tino en Pieter, versterkt met Don en Jo. Zij hebben beide op hun eigen terrein veel ervaring in de professionele muziekindustrie. Zij zijn gevraagd omdat we vanaf dit seizoen iedere voorronde direct een finalist kiezen, en we willen graag een eerlijke en weloverwogen keuze maken …

De eerste finalist is bekend: Bounds Of Modesty!