… ondanks de aankondiging dat we echt om 20:30 uur wilden beginnen, duurde het toch even voor de zaal weer gezellig vol was. Maar halverwege Wiselike werd de belangstelling groter en hadden we weer een lekker gevuld huis!

WgitaarWe gingen van start met Wiselike. Wiselike is een pop/rock coverband die bestaat uit 6 enthousiaste muzikanten met ruime muzikale ervaring en heeft Utrecht als thuisbasis. Een lekkere coverband bestaande uit stuk voor stuk hele leuke mensen. Die met heel veel plezier samen spelen; dat kun je zien en horen. En die op de gebruikelijke feesten absoluut zeker een plek verdienen.Wzang
Maar wat nu als je meer wilt met deze band. De jury voorzitter gaf het al aan in het juryverslag aan het eind van de avond: je begeeft je op glad ijs als je daar een mening over hebt. Maar toch; als het er niet in zou zitten, dan hadden we er niet zoveel woorden aan vuil gemaakt. Want: het zit er wel in! De performance van de leadgitarist-zanger is ‘spot on’ ! Het nummer ‘Let her go’; indrukwekkend. Het een na laatste nummer – een Anouk-cover – kippenvel! De jury wil en kan uiteraard niet zeggen hoe je er voor zorgt dat je hele show dit niveau haalt; als je het al zou willen … DgitaarMaar als je wilt weten wat we precies bedoelen, herinner je dan het optreden van Finest Truth. En dan zeker niet met de bedoeling om Tamara te imiteren, maar om de beleving van deze zangeres … dat zegt meer dan duizend woorden!
DzangAls tweede deze laatste voorronde: Dirty Napkinz. De Dirty Napkinz maken sinds eind 2009 muziek waarin het vooral draait om samen spelen, jammen en eigen songs schrijven. Over deze jonge uiterst muzikale mannen maken we in dit geval niet veel woorden vuil: indrukwekkend niveau; eigen nummers die blijven hangen en een uiterst energieke show.
Het was dan ook geen verrassing dat ze niet konden blijven tot het eind van de avond; om 23:30 uur hadden ze nog een gig!
PbasEn als laatste deelnemers van de competitie: Page Zero. Een power-trio uit de omgeving van Arnhem.
De jury: ‘Verrassend. Anders. Creatief. Dynamische en energiek. Not everybody’s music.’ Iemand uit het publiek: ‘This is just for the happy few!’. Waarbij we nog maar eens een keer aanhalen wat de rol van de jury is. Wij beoordelen niet op de stijl van de muziek maar op de wijze waar op het wordt gebracht. En wat betreft Page Zero: de bezieling van de deze mannen is geweldig. Dit zijn hun songs en dit is hun muziek. Take it or leave it! En er zaten eigenlijk zoveel leuke verrassende elementen in … Het laatste nummer had zelfs een soort poppy-ritme. Het was gek maar heel leuk!
FzangTer afsluiting van de voorronden van het zesde seizoen op ons JAMPOP-podium: Finest Truth. En de vonken vlogen er af! De funk knetterde van het podium af. Tamara in topvorm (al was ze wat verkouden) en een heerlijk spelende band.

Fbas

 

 

En dan nu: welke bands gaan door naar de finale … Het streven is om dit op 26 april 2014 op deze website bekend te maken …

FdrumsFotografie: Nico van Ganzewinkel
Zie voor alle foto’s:
http://www.pbase.com/anserum/jampop_2013_2014_vr_6