‘Performance …’ Het was weer dat element waar het allemaal om draait.
De jury had het er moeilijk mee … Maar dat het weer een verrassende avond werd is een vaststaand  feit.

De opening door Armed Cloud was een feestje. De energie die deze mannen uitstralen is geweldig om te zien. Aangevoerd door een hele goede zanger met een aparte stem. En eindelijk weer eens een bassist die niet tevreden is met een plekje in de hoek van het podium … De eigen nummers werden gekenmerkt door een sterke mix van zware riffs, groovende drums en krachtige vocalen met sfeervolle toetsen er boven op. De mix van diverse muziekstijlen als symfo, prog, metal, hard rock en pop levert een heel eigen geluid op. Als je het publiek weet te boeien met eigen nummers in een niet voor de hand liggende muziekstijl, dan moet er toch iets extra’s zijn …
AMgrootSe
lenic. Wij hebben iets met deze band. Ze stonden al eerder bij ons op het podium; in de voorronde en in de finale van 2011/2012. Deze formatie wekt keihard aan hun repertoire. Continue zoekend naar de meest fraaie mSEbaselodielijnen, expressieve teksten en soms bijtende harmonieën van hun eigen composities. De serieuze gedrevenheid van deze sympathieke muzikanten moet een voorbeeld zijn voor menige amateur band. En wij proberen met hun mee te denken hoe je dit mooie werk over het voetlicht kunt krijgen. Want dat is eigenlijk het enige wat je op deze band aan kunt merken. En ze weten het zelf … Dit moet gaan lukken! Succes mannen!
Muiden Posse stond te stuiteren op het podium tijdens de sound-check! Ze wilden van start en wel zo snel mogelijk. Podiumbeesten. En het ging van start! Met twee man en een vrouw op lead-zang. Een missie: feest maken. Helemaal gelukt! Vanaf de eerste song tot de laatste: dansend publiek vlak voor het podium. En dat bewijst maar weer; al komt de muzikale kwaliteit bij lange na niet in de buurt van de eerste en de MPdrumstweede band, als je er in gelooft komt het over. Waarbij wij echt de kritische noot niet willen vergeten: dit is een geweldig concept voor een ultieme ‘funband’, maar het kan zoveel beter door de basis strak neer te zetten. En daar was deze band tijdens de jurering achteraf het helemaal mee eens! Kijk; daar gaan we nog wel van horen!

 

 

Fotografie en video: Nico van Ganzewinkel

Zie voor alle foto’s:
http://www.pbase.com/anserum/jampo_1314_s4

En voor de video’s:
Selenic: http://www.youtube.com/watch?v=gSEXa_8lUYg
http://www.youtube.com/watch?v=T4tndahtxC0
Armed Cloud: http://www.youtube.com/watch?v=2wyNjTrbs2E&feature=youtu.be
Muiden Posse: http://www.youtube.com/watch?v=m-L7tdyeEUo