JohanDon… lekker veel belangstelling voor de eerste voorronde van dit seizoen; ook nieuwe gezichten, uit Everdingen nog wel! Helemaal goed, daar doen we het ook voor!
Omdat we tegen een afzegging aanliepen – Friday Night’s Murder is uit elkaar – kwam gelukkig Lust For Live het eerste deel van het programma verzorgen. We kennen ze al een poosje maar het wordt als maar beter en beter … Lekkere ongecompliceerde rock, en het is ook nog leuk om naar te kijken. Ook Don Johnson had zijn gitaar weer meegenomen en kwam Nina vergezellen. Wat een gitarist is deze man! Iedere keer als je hem weer hoort val je achterover van zijn spel. ┬áKlank, melodie en techniek; alles uiterst verzorgd en zijn speelplezier is overduidelijk. Wij zijn er trots op om deze sympathieke Everdinger regelmatig op ons podium te hebben.LC Bas

LC Gitaar
De echte aftrap van het 6e seizoen: de eer was aan Lightning Cave. Een band die bestaat uit Betuwse jongeren met als doel: knallen op het podium. En we kunnen niet anders zeggen; het was een ontzettend leuk optreden. We hebben ons geen moment verveeld. Eigenlijk klopt (bijna) alles aan deze formatie. Originele songs, originele bezetting (schuiftrombone), een frontman met lef en uitstraling, en het plezier is overduidelijk aanwezig.
Tip van de jury: ga keihard werken aan samenspel. Luister na elkaar. Wees kritisch. Vraag er desnoods een doorgewinterde muzikant bij om te adviseren. Jullie doel is ervaring opdoen; daarom dit welgemeende advies van de jury.

Slider R 2Daarna was het podium voor Rumours. What you see is not always what you get … Als deze mensen het podium betreden verwacht je een wat sophisticated repertoire wat past bij een keurig nette band …
Maar dan gaan ze spelen. Power en dynamiek; een frontvrouw die haar liedjes de zaal in slingert (eigen werk), continue contact zoekend met het publiek. Dansend en springend. Soms rauw, dan gevoelig, maar altijd ‘in control’.Slider R 6
Een multi-instrumentalist op keyboard, bas en 12-string en een lead-gitarist met fraaie melodielijnen en dito geluid.
De backing-vocals van beide heren waren ook dik in orde. Ondersteund door hun nieuwe drummer brachten zij hun optreden naar een imponerende climax. En we doen het niet vaak, maar deze band mocht een toegift spelen …

Toen nog een uurtje jammen … het was weer een top-avond!

Fotografie: Nico van Ganzewinkel en Bollie Jansen Schoonhoven.

Zie voor alle foto’s:

http://www.pbase.com/anserum/jampop20132014_sess_i