DjembeOp een swingend Afrikaans ritme is afgelopen zaterdag JAMPOP 2013-2014 van start gegaan. Op uitnodiging van JAMPOP kwam Lida Wammes van de Stichting DIM Gunjur Beach – vergezeld door een aantal enthousiaste djembe-spelers – iets vertellen over haar projecten in Afrika.
Één van die projecten is ‘Djembe’s voor Gunjur’. Een professioneel djembe-speler; David, geeft les op kleuterscholen om jonge kinderen vertrouwd te maken met de djembe. Dat stimuleert het ritmegevoel, de motoriek en het samen spelen. Om zijn activiteiten uit te breiden heeft hij geld nodig om meer djembe’s te kunnen kopen. JAMPOP gaat hem daarbij helpen en hoopt volgend jaar, tijdens de finale, een leuk bedrag bij elkaar te hebben om David zijn droom te laten realiseren.
Toen kon het feest der herkenning van start gaan.

robbie en pimDe Beatles tribute band ‘One After 909’ trapte af met de song Diederickwaar ze hun naam aan ontlenen en daarna kwam de ene na de andere Beatles-hit voorbij. Er werd volop meegezongen en voorzichtig gedanst. Af en toe een uitstapje naar een andere legendarisch tophit van bijvoorbeeld The Police, maar voornamelijk het repertoire van ‘the boys from Liverpool’. Robbie, Pim, Diederick en Willem deden waarom wij hun een heel warm hart toedragen; feest maken en spelen vanuit het hart … WillemDe toegevoegde blazerssectie gaf net wat extra bij een aantal nummers. Een spontane jamsessie aan het begin van de nacht sloot de avond af. JAMPOP is weer begonnen.
19 oktober 2013; de eerste voorronde van seizoen 2013-2014

Message to David:
the raise untill now is EUR 47,52.

 

 

 

Fotografie: Nico van Ganzewinkel
Zie voor alle foto’s:

http://www.pbase.com/anserum/jampop_2013_2014_kickoff