totaal… na zo’n fantastisch seizoen (het vijfde alweer) waren de Jampoppers wel toe aan een beetje uitwaaien! Op 19 juni 2013 gingen we om 18.00 uur in Huizen aan boord van de botter EB 25. De schippers Dick en Jos heetten ons welkom op dit prachtige oude zeilschip. Na de afvaart op de motor gingen al na een paar minuten de zeilen omhoog. Spectaculair om met zo’n lap zeil te varen!
Schipper DickSchipper Dick gaf al snel het roer in handen van Tino. Schijnbaar doof voor de kritische opmerkingen van de schipper voer Tino toch ¬†zijn eigen koers en warempel; we kwamen op de juiste plaats terecht. Ook Pieter mocht een poosje sturen. Inmiddels waren de eerste drankjes ingeschonken (met dank aan Jan) en werden er heerlijke nieuwe haringen doorgegeven (met dank aan Jos). Daarna werd de rijk gevulde picknickmand geopend (met dank aan Joep en Marion van ’t Knooppunt) en dat liet iedereen zich uitstekend smaken.
drie damesOndanks het emmertje aan boord wilden de aanwezige dames toch graag een sanitaire stop aan wal maken, dus koers naar Almere. Na een korte pauze gingen we met een hele grote omweg terug naar Huizen; met aan het roer: Pamela. Alsof ze nog nooit iets anders had gedaan; volgens schipper Dick.

En het bleef maar mooi weer en het bleef maar lekker waaien … En over muziek … is deze avond geen woord gesproken!

Fotografie: Nico van Ganzewinket
Zie voor alle foto’s:¬†http://www.pbase.com/anserum/skk_zeilfeesteb25