Silence-End zangeres… met Kingskraun; helaas afgezegd. Maar vervangen door Silence-End.  Dit was hun reactie: ‘Wij willen die plek graaaaaaaaaaaaag vullen. Rock is de beste omschrijving van onze muziekstijl. Is de lege plek al opgevuld? Of mogen wìj het dak eraf blazen?’ Dat mocht, en dat hebben ze ook waargemaakt! Rauwe zelfgeschreven rock maar met verbluffend interessante zanglijnen; soms met z’n vieren … Silence-End solo-gitaar 2Vette gitaarsolo’s en een lekker spelende ritme-sectie. En de roodharige rock-bitch liet horen dat ze ook heel klein en met gevoel kon zingen. Advies van de jury: ga wat meer aandacht schenken aan de verstaanbaarheid in de zang, soms hadden we wat moeite om te volgen waar het liedje over ging. En dat is vooral belangrijk als je zelf geschreven nummers brengt …
Maar de show stond als een huis. Bedankt!

Assigned: een lekker fris klinkende jonge band uit de Betuwe met voor een groot deel zelfgeschreven nummers.  Dat het vrienden zijn dat kon je zien en horen. Het plezier spatte er van af. En er zijn niet veel bands die het voor elkaar krijgen om het publiek vlak bij het podium te krijgen; deze zangeres lukte het wel.Assigned zang
Dit is nu echt een band met jonge muzikanten die je later terug gaat zien, waarschijnlijk in andere formaties. Heel veel potentie bij de bassist die iets extra’s toevoegt met zijn slapping-bastechniek. Assigned sologitaar

 

 

 

Ook de sologitarist – veel te verlegen naar ons idee – liet horen over een bijzonder muzikaal gevoel te beschikken. Puntje van aandacht; laat de pauzes tussen de nummers zo kort mogelijk zijn, anders verlies je het contact met je publiek. Gitaren stemmen doe je vooraf en blijft ‘ie niet op stemming? Geen versleten snaren op je gitaar en ook geen splinternieuwe …

Biranha uitgelichtBiranha: band met eigen werk, geïnspireerd door de rock van de 50’s tot de 80’s, met invloeden uit reggae, latin, funk en New Wave. Na het uiteenvallen van Le Parc besloot zanger/gitarist Henk-Jan Meurs gewoon zelf weer een nieuwe band op te richten. En deze formatie klopt tot in detail. Wat je ziet, dat krijg je ook te horen.
Fraaie nummers met heel veel verrassing en afwisseling, maar altijd Biranha. Heel goed en smaakvol gitaarwerk, een geweldige drummer die samen met een steady bassist de basis neerzet en volop de ruimte neemt en krijgt om zijn accenten te plaatsen. Biranha 2e gitaar

 

 

 

Wat de jury bijzonder aanspreekt is het uiterst verzorgde geluid. Beide gitaristen spelen over bescheiden (maar fraaie) versterkers, en zijn daarmee toch in staat om zonder PA een uitstekende balans in de zaal te bereiken met de drums en de basgitaar. Daar kunnen veel bands iets van opsteken. Toen de jury hen daarmee complimenteerde lieten ze horen dat dit puur toeval was … Ja ja …

Fotografie: Nico van Ganzewinkel

Zie voor meer foto’s:

http://www.pbase.com/anserum/jampop_2012_2013_session_no_4

En de filmpjes van André Klein:

Silence-End:  http://youtu.be/smZkC0X8_uE  +   http://youtu.be/7loRwHtp9nw

Assigned:    http://youtu.be/5FyCKGILBv4   +    http://youtu.be/Fx0LY8zS6rY

Biranha:   http://youtu.be/5_XRTe–tYk