De laatste (6e) voorronde van het seizoen 2011/2012 in het Dorpshuis Het Knooppunt, Everdingen was er ook weer één om in te lijsten. Grote diversiteit in stijl, sfeer en leeftijd; maar op één punt allemaal identiek; kwaliteit! Wat werd er weer goed muziek gemaakt deze avond en het enthousiasme spatte er af.
We gingen van start met Alice. Deze Noordhollandse band is geformeerd rond de zangeres Alice die met haar mooie stemgeluid de ene na de andere rockcover een eigen kleurtje gaf. Verrassend waren de twee eigen nummers waarbij vooral ‘Mijnheer Van Dam’ opviel. Een bezoeker vroeg ons zelfs van wie het origineel was! De strak spelende band had het zichtbaar naar de zin, en dat had zijn weerslag op het publiek ! Jury:  ‘een prima partyband!’
Daarna op het podium Lust For Live. Deze coverband uit Culemborg en omstreken werd op het laatst – wegens uitvallen van andere band – toegevoegd aan de line-up van deze avond. De zangeres/gitariste Nina stuurde ons een mailtje met de vraag of er nog ruimte was voor een band die in deze samenstelling twee (2 !) weken aan het oefenen was … Na wat overleg besloten we: proberen maar … En dat hebben we geweten! Dit drietal weet hoe je rock speelt. Nina pakte het hele publiek in met haar performance. Prima gitaarspel en heerlijke timing in de zanglijnen. Haar twee begeleiders op bas en drums vormden de hechte basis waarop het geheel doordenderde … Jury: ‘sprakeloos!’
Als laatste The Many Wildes, een band uit Haarlem / Utrecht / Amsterdam. Deze heren en één dame gebruikten het JAMPOP-podium om hun nieuwe repertoire in de definitieve bezetting naar buiten te brengen. En daar waren wij blij mee. Goed geschreven nummers die het publiek bleven boeien – altijd lastig met eigen nummers – met interessante melodielijnen. Vooral de mooi kleurende baslijnen vielen de jury op. Een waardige afsluiting van deze geslaagde zesde voorronde. De jury gaat in beraad: wie worden de vijf finalisten op 26 mei 2012 …

Fotografie:  Nico van Ganzewinkel; zie voor alle foto’s:

http://www.pbase.com/anserum/jampop_2011_2012_sess6