Zaterdag 19 november 2011 waren we te gast in Café-Restaurant Die2 voor de 2e voorronde van JAMPOP The Final.

Als eerste op het podium stond de Utrechtse band sKelet.
sKelet speelt volledig geïmproviseerde alternatieve pop. En dan is het niet vreemd dat je vooraf een beeld krijgt van ‘piep-knor-boem-muziek’.  Niets is minder waar! Deze mannen brachten uiterst melodieuze en interessante stukken muziek. Ongelofelijk dat – en dat is ons verzekerd – er niets van te voren vast staat. Teksten, ritmes en muziek worden ter plekke bedacht; de inspiratie halen ze van het moment, de plaats, het publiek enzovoort. Het mag duidelijk zijn; dit zijn bijzondere muzikanten, die de aandacht van het publiek van begin tot eind wisten vast te houden.
De tweede band was The Modern Age, gitaarband uit Noordwijkerhout en Leiden. Brit-pop zoals Brit-pop moet klinken; energiek en gedreven. Lekker fris gespeeld met leuke tweestemmige zang-partijen, waarvan ze zelf ook weten dat daar nog wat op gestudeerd moet worden. Ook deze jongens wisten de inmiddels behoorlijk gevulde zaal prima te entertainen.
De vijfkoppige band Morning Due sloot de avond af. Fraaie transparante arrangementen waar elkaar de ruimte werd gegeven om ieder zijn ding te laten doen. Een bijzonder swingende energieke bassist die samen met de drums en prima basis wist neer te zetten.


Tip van de jury; geef de zanger nog wat meer ruimte om zijn verhaal te kunnen vertellen.
Prima avond met een goede opkomst van de bezoekers; ondanks de dichte mist …

sKelet

The Modern Age

Morning Due

Zie voor alle foto’s
http://www.pbase.com/anserum/jampop_2011_2012_ses2