Zaterdag 15 oktober 2011 waren wij te gast in het dorpshuis Het Knooppunt te Everdingen.
En we hadden hartstikke leuke optredens:

Als eerste stond op ons podium:
Casual Friday

Driemans-formatie uit omgeving Deil. Pop en rock uit eigen keuken en covers met een Casual Friday sausje.
Eindigden als tweede op het recente King Of The Street Festival met als jurycommentaar:
… Veel &%*?@-herrie …

En die kwalificatie hebben ze 15 oktober helemaal waar gemaakt! Een stevig repertoire met veel variatie in de nummers en vooral; met veel enthousiasme gebracht. Jurycommentaar JAMPOP: we hebben ons geen moment verveeld!.
http://www.youtube.com/watch?v=jDCQJ2PRbis

 

Als tweede deze avond:
Streetbeat
Streetbeat is in essentie een tweemans-formatie. Peter Lewis op gitaar en zanger. Vincent den Hengst op drums. Zij spelen ruim drie jaar hun psycho-acoustische-poprocksoul. De nummers die zij spelen zijn geschreven door Peter Lewis.
Deze band was een enorme verrassing. Vanaf het eerste nummer had de charismatische 70-jarige gitarist/zanger het publiek op zijn hand. Zijn doorleefde stemgeluid schiep een nauwelijks te omschrijven authentieke sfeer; zo moet het geweest zijn, vroeger in New Orleans …
http://www.youtube.com/watch?v=pnggRXwUYmI

 

De derde band die gepland stond was Roots Organisation.
Helaas moest deze band op het laatste moment wegens omstandigheden afzeggen.
Maar dat dit invloed heeft gehad op de avond? Integendeel. Reeds tijdens het optreden van Streetbeat – Peter Lewis was niet meer te stoppen – ontstond er een spontane jamsessie die zijn weerga niet had! Uiteindelijk stonden de twee bands samen op het podium met als leading man; jawel Peter Lewis.  Ook Peter Heijkamp op saxofoon was weer een welkome aanvulling. De jury vond het doodzonde om dit gebeuren te onderbreken en heeft daarom besloten geen jurycommentaar op het podium te geven, zoals gebruikelijk is. Helaas hebben we daarom niet de gelegenheid gehad om de mensen van Dorpshuis Het Knooppunt te bedanken voor hun inzet en de gezellige locatie, bij deze dus. En ook veel dank aan Nico van Ganzewinkel voor het fraaie fotowerk.
Al met al een geslaagde avond! Om 01.30 uur hebben we de stekkers er maar uit getrokken …
http://www.youtube.com/watch?v=buLfNYJoVgQ
Zie voor alle foto’s http://www.pbase.com/anserum/jampop2011_12_sess1