GNslider2Heel veel variatie deze vijfde voorronde op ons podium.
Grey Nomad mocht de opening verzorgen. Deze band heeft een plezierige simpelheid en eenvoud in hun zelfgeschreven songs. Waardoor het heel toegankelijk wordt; ook al hoor je de songs voor het eerst. Overigens zegt de eenvoud niets over het muzikale niveau; een perfecte balans en contrast  tussen de diverse instrumenten en prima zang, ook de backing. De fraai gespeelde verschillende melodielijnen over twee gitaren dwingen respect af. De jury vond de eigen nummers veel interessanter dan de enkele covers die Grey Nomad liet horen.  Advies van je jury; werk aan je performance. De songs zijn van prima kwaliteit; die mag je echt met overtuiging brengen!

Czang
Dan Cavemanne. Volgens eigen zeggen spelen ze puur voor de gezelligheid en de lol. Deze mannen doen zichzelf tekort! Natuurlijk heeft JAMPOP kwalitatief veel betere muzikanten op het podium gehad, maar … Er zijn heel veel bands die een voorbeeld kunnen nemen aan de podium-act van deze mannen. Met volle overtuiging en weten dat je voor publiek staat te spelen wat vermaakt moet worden. En dat publiek kwam helemaal aan zijn trekken. Vette punkrock in het nederlands en engels en een beest van een leadzanger met een doorweekt t-shirt … Daar houden wij van!

ECzangbas
Als afsluiting helemaal uit Zeeland: El Combo. Geroutineerde muzikanten, veel ervaring, en uitstekend samenspel. Zelf geschreven songs; allemaal in het nederlands. Wat de jury oprecht als een grote teleurstelling heeft ervaren: de teksten waren voor een groot deel onverstaanbaar; ondanks de grote inspanning van onze ervaren en gemotiveerde geluidsman.’Shit happens’, maar het was heel jammer dat de charismatische zanger niet over kwam bij het publiek.

Het jury-overleg: kiezen we voor muzikale kwaliteiten, originaliteit of voor feestmakers … Drie van de vijf juryleden kozen voor Grey Nomad en die zien we terug in de finale.
En Cavemanne en El Combo? Die vinden hun podia ook wel!

Fotografie: Nico van Ganzewinkel

Zie voor alle foto’s:
http://www.pbase.com/anserum/jampop_20142015_session_no_5_